Om mig

Hej! Jag heter Elisabet Jonsson och har jobbat som homiatriker i 14 år. Utbildningen var på på 4 år. Där jag studerade basmedicin, invärtes medicin, anatomi osv. I min praktik har jag använt mig utav Ögondiagnostik, Zonterapi, Massage, Vitamin och mineral terapi, Och akupunktur. Homiatriker syftar till en HELHETSYN och en läkekonst som behandlar HELA människan och inte enstaka sjukdommar och symtom. Ni är välkommna att fråga om råd! Vill ni skicka in en bild på ditt öga så går det bra. Utefter den bilden gör jag en analys och kan hjälpa er med symtom, besvär, eller förhindra sjukdommar. Jag kommer ge er tips och råd här på bloggen. Ni kommer få mer information vad olika behandlingar innebär, eller få tips och råd. Så hjärtligt välkomna med frågor, så ska jag försöka ge svar. Kom mer än gärna med förslag på vad ni skulle vilja läsa om, och hör gärna av er om det är något ni undrar eller skulle behöva hjälp med!

måndag 7 maj 2012

MJÖLK

Vill klargöra lite om att dricka mjölk, mycke,lite eller inte alls.
För att bryta ner mjölksockret behöver vi enzymet laktas.  Laktas produceras under dom första levnadsåren men avtar sen  vid ca 5-årsåldern. Vilket gör att vi får svårt att smälta mjölkprodukter. Mjölkprodukter som förorenats med hormoner, antibiotika och andra rester av jordbrukskemikalier kan också orsaka oförutsägbara negativa reaktioner. Tänk efter  - varför har vi fått så många laktosintoleranta? Enligt Romerska källor så använde man färsk mjölk som laxermedel.  Om man är laktosintolerant och dricker mjölk så kommer tarmbakterierna att fermentera (göra hål i tarmen ) den ospjälkade laktosen. Man får diarré och gasbildning.  Fermentering av tarmarna sker också om man dricker coca-kola (bara som ett inlägg)
I undersökningar har det visat sig att de som äter  eller dricker MAGRA mjölkprodukter väger mer än dom som äter feta mjölkprodukter. Det är inte så konstigt - för mjölkfett innehåller ganska mkt fett, och mättat fett är mättande.
Kolhydrater är mer fettbildande än fett.
Mjölkproteinet kan göra så att immunförsvaret reagerar mot ett ämne som liknar kroppens egna strukturer. För att inte gå in så detaljerat med ämnen osv som är svår lästa så händer det att immunförsvaret  av misstag angriper de kroppsegna vävnaderna.
Gluten och mjölkproteinet kan ge MS, autism och reumatiska sjukdomar. Även åderförkalkning, som beror på att det bildas antikroppar mot mjölkproteinet.
När man ammar ska man inte själv dricka mjölk. Det kan göra så att barnet får kolik, vet av egen erfanhet.
Mjölken kan vara en orsak till att barn får allergier, så som eksem, astma, bristande näringsupptag osv.Varför tål då barnet mjölken från mamman ? Jo när dom föds har dom enzymet laktas som kan spjälka mjölken , men som sen avtar.
Sen är det ju många som tror att  det bara är kolhydrater som är insulinhöjande, men protein är det också.
Fick nyss läsa en artikel om att "Lättmjölk ger skydd mot stroke" ,,, undersökningen hade gjorts på dom som drack lättmjölk, dom fick inte stroke. Men om dom druckit vatten så hade dom säker inte fått stroke då heller. Det handlar om att proteinets mjölk täpper till våra blodbanor. Så det är klart dricker man mkt fet mjölk varje dag så ger det större risk än om man dricker lättmjölk. Men MJÖLK över huvudtaget ger så mkt andra symtom.
Fram för mer VATTEN, det är som jag brukar säga, du duschar väl inte i mjölk .
Ta bort så mycket mjölk som möjligt, använd hellre lite grädde och mycket smör.
Kom gärna med frågor och argumentera gärna emot !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar