Om mig

Hej! Jag heter Elisabet Jonsson och har jobbat som homiatriker i 14 år. Utbildningen var på på 4 år. Där jag studerade basmedicin, invärtes medicin, anatomi osv. I min praktik har jag använt mig utav Ögondiagnostik, Zonterapi, Massage, Vitamin och mineral terapi, Och akupunktur. Homiatriker syftar till en HELHETSYN och en läkekonst som behandlar HELA människan och inte enstaka sjukdommar och symtom. Ni är välkommna att fråga om råd! Vill ni skicka in en bild på ditt öga så går det bra. Utefter den bilden gör jag en analys och kan hjälpa er med symtom, besvär, eller förhindra sjukdommar. Jag kommer ge er tips och råd här på bloggen. Ni kommer få mer information vad olika behandlingar innebär, eller få tips och råd. Så hjärtligt välkomna med frågor, så ska jag försöka ge svar. Kom mer än gärna med förslag på vad ni skulle vilja läsa om, och hör gärna av er om det är något ni undrar eller skulle behöva hjälp med!

onsdag 12 september 2012

Huvudvärk

Migrän och huvudvärk
Huvudvärk och migrän är tecken på att något är i obalans. Det kan tex vara magkatarr, gallbesvär menstruationsstörningar, bihåleinflammation eller halskotebesvär.
Man räknar med att migrän är tre gånger vanligare hos kvinnor än hos män.Migrän är i regel en halvsidig huvudvärk medan vanlig huvudvärk oftast drabbar både höger och vänster huvudhalva.
Tyvärr är den vanliga sjukvården mer inriktad på att lindra huvudvärken än att ta reda på orsaken. Migrän kan ge: yrsel, illamående, synrubbningar,kräkningar osv.
Men tänk alltid på att lyssna på signalerna i din kropp. Huvudvärk är en varningssignal.

GALLMIGRÄN: värken strålar från tinningen mot nacken
NJURMIGRÄN: värken strålar mellan ena ögat och ner mot nacken
MAGMIGRÄN: Värken lokaliseras till tinningen (från tinningen mot pannan)

Gallmigrän anses ha samband med "störningar" i lever, gallblåsa eller gallvägar
Den migränen kan oftast utlösas av choklad, ost , stekt mat eller en stresssituation.
Gallbesvären växlar mellan migränanfall eller gallbesvär. Alltså när du har lokala besvär i gallvägarna är migränen mer eller mindre borta  och när gallbesvären avtar får du migrän.

Kronärtskocksaft före frukost och lunch (ökar produktionen av galla)
Som frukostte : pepparmyntsblad gärna ihop med kamomillblommor och fänkålsfrön.
Blandningen är kramplösande för gallvägarna samt galldrivande och inflammationshämmande.

Njurmigrän kan orsakas av sjukdomar i njurarna, urinblåsan , underlivsbesvär eller bihålebesvär.

Rölleka te är bra för blodcirkulationen i underlivet.
De symtomdämpande behandlingarna i akuta tillstånd är detsamma som vid gallmigrän.

Magmigrän kan bero på sjukdomar i magen tex magkatarr, förstoppning, gasbildning eller diarré. Även här kan det vara bihålorna. Oftast är man då nästäppt på morgonen när man vaknar.
Här lägger man stor vikt på att tugga väl och äta långsamt
Kamomill te eller tugga på fänkål är bra för matsmältningen

Vill bara tillägga att inom skolmedicinen har man INTE accepterat den indelning som jag gjort här ovan. I Tyskland bla är det däremot vanligt att indela migränen så.
Detta är tips från mina tidigare (14 års) erfarenhet att utöva för den som vill. Och den som inte tror på det går narturligtvis till läkaren.

En del infrorm. har tagits urNaturläkeboken av Raimo Heino

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar